25.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

MASHT-i shpërfilli kërkesat qenësore për ndryshime në Ligjin për arsimin e lartë

UP-rektoratiKrijimi i tre mekanizmave të rinj për arsimin e lartë nuk po shihet si zgjidhje e problemeve dhe përgjigje e kërkesave për ndryshime në arsimin e lartë publik, pas zhvillimeve të fundit në UP, shkruan sot Koha Ditore.
Shoqëria civile dhe ekspertët kanë kërkuar të bëhen reforma radikale në UP, nisur që nga mënyra e zgjedhjes së rektorit, dekanëve, këshillave të fakulteteve, përbërjes së Këshillit Drejtues e Senatit, por asnjëra nga to rezulton të mos jenë pjesë e ndryshimeve të deritashme në aktet ligjore,shkruan Koha ditore.

Njohës të çështjeve të arsimit dhe deputetë të Kuvendit të Kosovës janë shprehur skeptikë, nëse këto janë ndryshimet e duhura që do të reflektojnë në përmirësimin e imazhit dhe vetë situatës së krijuar në UP.

Më Shumë

26 vjet nga masakra në Rahovec

Më 19 korrik 1998, si pasojë e një sulmi të forcave serbe, në Rahovec shumë shqiptarë u vranë e u plagosën. Në Teqenë e Sheh...

Demolohet dhe mbushet me bërllok parku i Korishës së Prizrenit i cili u përurua vetëm tri javë më parë

Më 28 qershor, Komuna e Prizrenit, e kishte përuruar një park me plot ulëse dhe lodra nën bjeshkët që rrethojnë Korishën. Por, ajo që ka...

Lajmet e Fundit