33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

Ministrisë së Drejtësisë i mbeten veturat pa ngjyrosur

VeturaMinistria e Drejtësisë ka gjetur Operatorin ekonomik i cili do t’i ngjyroste veturat e kësaj ministrie për vetëm 1 cent. Por ky çmim i ofruar duket të jetë manipulativ pasi që kjo ministri nuk ka ndërmend fare t’i ngjyrosë veturat e saj.Bazuar në vlerësimet e operatorëve ankues kjo ministri, në rast se do të lidhte marrëveshje me operatorin e shpërblyer me kontratë

“Sfishta”, atëherë brenda tri viteve do të dëmtohej për 74 mijë euro pasi që operatori i shpërblyer me kontratë nuk ka ofruar çmime të tilla të lira për pjesët që janë paraparë të ndërrohen. E me këtë konstatim është pajtuar edhe Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP) që ndryshe njihet si “gjykata e tenderëve”. Ky institucion ka konstatuar se asnjë ofertues nuk ka qenë i përgjegjshëm sa i përket ofrimit të çmimeve nëse merren parasysh çmimet e tregut.

OSHP pas dy ankesave që ka pranuar nga kompanitë “Almakos Global Services” (AGS) dhe “Volswagen” ka marrë vendim që ky aktivitet i prokurimit të kthehet në ritenderim. Kompania ankuese AGS ka deklaruar se Ministria e Drejtësisë në dosjen e tenderit ka kërkuar që çmimet të jenë reale të tregut, përderisa në dokumentacionin e kompanisë të rekomanduar për kontratë nuk përkojnë me çmimet e tregut..

Më Shumë

Vdes në moshën 26-vjeçare portieri i Malit të Zi, vetëm 10 ditë më parë gëzoi kombin e tij

Radiotelevizioni i Malit të Zi (RTCG) ka dhënë lajmin e tmerrshëm mëngjesin e sotëm (e shtunë) për shkak se ka ndërruar jetë në moshën...

Liria konfirmon zyrtarisht se Rahman Kiçe nuk është më pronar

Liria ka njoftuar se Rahman Kiçe nuk është më pronar i klubit, derisa kanë filluar një rioganrizim të brendshëm. Kluni nga Prizreni ka bërë të...

Lajmet e Fundit