22.8 C
Prizren
E shtunë, 15 Qershor, 2024

KQZ me udhëzues për vendet e garantuara

KuvendiKosoves5-27Dilemat se si do të bëhet shpërndarja e vendeve të garantuara, tash pasi nuk do të kenë më vende të rezervuara ka kaluar në dorë të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Ky mekanizëm të martën ka diskutuar për këtë çështje, ndërsa ka themeluar edhe një grup punues i cili do të ketë për detyrë që ta hartojë një udhëzues i cili do t’i shërbejë Qendrës së Numërimit të Votave për të përcaktuar më pas edhe ndarjen e ulëseve në Kuvend.

Gazeta Tribuna ditë më parë ka raportuar se si janë shfaqur paqartësi rreth ndarjes së vendeve të garantuara. Derisa një palë konsideron se komuniteti pakicë, pas këtyre zgjedhjeve do t’i ketë fiks 20 ulëse në Kuvend, pala tjetër ka bindjen se ky komunitet mund të marrë mandate më shumë se kaq, nëse pjesëmarrja e qytetarëve minoritarë është e madhe.

Sidoqoftë, anëtarët e KQZ-së deklarojnë se në këtë drejtim çdo gjë është e qartë dhe e përcaktuar me Kushtetutë, megjithatë e shohin të nevojshëm hartimin e një udhëzuesi. Kryetarja Valdete Daka ka thënë se ky udhëzues do ta qartësojë edhe më shumë situatën, pasi nga viti 2012 ka pasur ndryshime të dispozitave në Kushtetutën e Kosovës/tribuna/

Më Shumë

U vranë në ditën e parë të paqes në Kosovë, Rohde kujton dy gazetarët gjermanë

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde ka kujtuar 25-vjetorin e vrasjes së dy gazetarëve gjermanë Gabriel Gruner, Volker Kramer dhe përkthyesit të tyre, Senol...

Sot përurohet “Kalaja e UÇK-së” në fshatin Leskovec të Prizrenit

Sot, në orën 11:00, në Ditën e Çlirimit të Prizrenit, do të bëhet përurimi i “Kalasë së UÇK-së” në fshatin Leskovec. Kjo datë përkujton përvjetorin...

Lajmet e Fundit