23.8 C
Prizren
E martë, 16 Gusht, 2022

Raporti i Freedom House: Kosova shënon ngritje në shkallën e demokracisë

Organizata Freedom House, të mërkurën e ka publikuar raportin më të ri për vendet në tranzicion.

Sipas këtij raporti Kosova ka shënuar ngritje në shkallën e demokracisë.

Nga 3.14 është ngritur në 3.25, sipas matjeve të këtij raporti.

Kosova rritje ka shënuar edhe në shkallen e qeverisjes demokratike që është vlerësuar me notën 3.00 nga 2.50 sa kishte qenë në vitin 2021.

Gjithashtu në raportin e Freedom House, shkalla e vlerësimit për pavarësinë e gjyqësorit është ngritur në 2.75 nga 2.50 sa ishte vitin e kaluar.

Ndërkaq tek vlerësimet e tjera shkalla mbetet e pandryshuar.

Më keq sesa Kosova, në raport qëndrojnë Serbi dhe Bosnjë e Hercegovina.

Në Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut, situata është e pandryshuar në krahasim me vitin e kaluar.

Raportin e Freedom House për vitin 2022 mund ta gjeniKËTU

Raportin e Freedom House për vitin 2022 mund ta gjeniKËTU

Më Shumë

VIDEO | Robert Berisha ndan momente intime me partneren gjatë pushimeve

Robert Berisha dhe partnerja e tij Laureta kanë qenë shpesh në qendër të medieve rozë që kur bënë lidhjen e tyre publike. Ata shpesh...

MASHT-i ndan 7 mijë euro për studentët e nivelit master në universitete të huaja

  Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Arbërie Nagavci ka nënshkruar vendimin për mbështetje financiare studentëve që janë regjistruar apo vijojnë studimet e nivelit master në...

Lajmet e Fundit