Bjeshkët e Dellocit në Suharekë quhen ndryshe Bjeshkë të Buta, pasi terreni ka ujë të mjaftueshëm. Vitet e fundit banorët e komunës së Suharekës kanë filluar të ndërtojnë shtëpi pushimi dhe ta rikthejnë gjallërinë në këtë rajon.

Duke shpresuar në përmirësimin e infrastrukturës, banorë të tjerë kanë filluar të investojnë edhe në objekte biznesore.

Vite më parë, komuna e Suharekës dhe Qeveria e Kosovës nisën projektin për lidhjen e komunës së Suharekës me atë të Shtërpcës. Por, rritja e çmimeve në tregun e materialeve kanë bërë që punimet të ndalen.

Rruga për në bjeshkët e Mushtishtit do të financohet nga institucionet lokale, thotë Muharremaj.

Një përqindje e konsiderueshme e bjeshkëve të Suharekës hyn në parkun Nacional të Sharrit, ndërsa pjesa tjetër janë prona private. Për të ndërtuar shtëpitë e pushimit do të ketë një plan rregullues, thotë kryetari i komunës Bali Muharremaj./RTK