14.8 C
Prizren
E enjte, 29 Shtator, 2022

“Sytë e shkruar” edhe në gjuhën spanjolle

JetonNeziraj-Sytë e shkruar“Sytë e shkruar” drama për fëmijë e dramaturgut Jeton Neziraj është botuar këtyre ditëve në Meksikë, në antologjinë e dramave për fëmijë.

Drama “Sytë e shkruar” në spanjisht është botuar me titullin “Ojos de gato” dhe nga anglishtja është përkthyer nga José Emilio García.

Kjo është prej dramave të para të dramaturgut Neziraj, e shkruar në vitin 2011, në punëtorinë për shkrimtarë të organizuar nga Qendra Teatrore për Fëmijë. Ajo ka pasur premierën teatrore në vitin 2004, në Teatrin Shqiptar në Shkup, në regji të Dimitar Elenov nga Bullgaria.

Deri më tash, veç në gjuhës shqipe, kjo dramë është përkthyer dhe botuar edhe në gjuhën angleze, maqedonase, turke dhe tash edhe në gjuhën spanjolle

Më Shumë

Milan vazhdon të ndjekë talentin e Ajax

Milan vazhdon të kërkojë talente të rëndësishëm që mund ta çojnë skuadrën në nivelin tjetër. Stefano Pioli është gjithmonë i gatshëm të punojë me...

ATK publikon broshurën “Karta e Tatimpaguesit”

Administrata Tatimore e Kosovës, me qëllim që të njoftoj të gjithë tatimpaguesit lidhur me të drejtat dhe detyrimet e tyre, ka publikuar Broshurën “Karta...

Lajmet e Fundit