2.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Nëntor, 2023

Takimi i fundit për hapjen e negociatave për MSA

Vlora ÇitakuMinistrja e Integrimeve Evropiane, Vlora Çitaku së bashku me ekipin negociator në Bruksel do të zhvilloj nesër takimin e fundit përgatitor për hapjen e negociatave për MSA.

Ministrja Çitaku ka informuar kabinetin qeveritar për përgatitjet për negocimin e MSA-së, përmbushjen e kritereve afatmesme dhe rekomandimeve. Më 4 shtator

Sipas saj, draft marrëveshja që është tani dhe pritet të marrë dritën e gjelbër nga anëtarët e BE-së, përmban të gjitha komponentët e MSA, ngjashëm me vendet e rajonit.

“Periudha transitore mes nënshkrimit të MSA dhe hyrjes së saj të plotë në fuqi është 10 vjet. Kjo është periudha më e gjatë që e kanë pasur edhe vendet tjera të rajonit. Duhet të përqendrohemi më shumë në kriteret afatmesme. Jemi në rrugë të mbarë që paralelisht me negocimin e MSA-së, të përmbushim kriteret afatmesme. Përmbushja e reformës zgjedhore është një ndër sfidat me të cilat ne duhet të prodhojmë rezultate sikurse organizimi i zgjedhjeve të lira dhe transparente. Më 5 shtator kemi afat të japim imputet e fundit për raportin e progresit”, ka deklaruar Çitaku.

Më Shumë

Shpallet i pavlefshëm Ligji për caktimin e çmimeve të produkteve bazike

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës ka vendosur për aktgjykimin në rastin 173/22, me parashtrues Arben Gashi dhe 9 (nëntë) deputetë të tjerë të...

Shënohet manifestimi “Muzgjet e Prizrenit”

Shoqata për Kulturë dhe Art “ Fidani” në Prizren, ka organizuar sot manifestimin “Muzgjet e Prizrenit”. Manifestimi u organizua për nder të  28 Nëntorit. Poetët I ...

Lajmet e Fundit