14.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

Butuc, propozon Ganimete Sadikun, nënkryetare për komunitete në Mamushë

Mamusha5-16Kryetari i Mamushës, Arif Butuc ka propozuar ka propozuar që Ganimete Sadiku të emërohet nënkryetare për komunitete në këtë komunë.

Monitoruesja e OJQ-së “Ec Ma Ndryshe”, Elmedina Baxhaku tha se sipas nenit 61, paragrafi 3, të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale emërimi dhe shkarkimi i Nënkryetarit për Komuniteteve propozohet nga Kryetari i Komunës dhe duhet të miratohet nga shumica e anëtarëve të Kuvendit të Komunës.

Ndërsa sipas paragrafit 4 të të njëjtit nen Nënkryetari për Komunitete do t’i ndihmojë kryetarit dhe do të ofrojë këshilla dhe udhëzime për kryetarin lidhur me çështjet që kanë të bëjnë me komunitetin pakicë.

Ganimete Sadiku, e lindur në vitin 1974, ka të kryer Fakultetin e Edukimit. Ajo ka qenë nënkryetare e Komunës së Mamushës nga viti 2005. Në periudhën 2005-2009 ka qenë kryetare e Komitetit për Komunitete të KK-së së Mamushës. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Limaj takon aktivistët e Nismës në Malishevë: Bashkërisht i arritëm për një dekadë

Në prag të 10-vjetorit të themelimit të Nismës Socialdemokrate, kryetari i saj, Fatmir Limaj, ka takuar aktivistët në Malishevë dhe drejtuesit e udhëheqjes komunale...

Berisha në 10 vjetorin e Nismës: Ne po vijmë!

Nisma Socialdemokrate ka shënuar sot 10 vjetorin e themelimit të saj. Kryetari i këtij subjekti politik në Prizren, Zafir Berisha, ka paralajmëruar rikthimi në pushtet...

Lajmet e Fundit