-6.2 C
Prizren
E enjte, 9 Shkurt, 2023

DokuFest bën thirrje për “Common Ground”

Common GroundCommon Ground është pjesë e një iniciative më të gjërë të quajtur “The Visegrad Bridge” (Ura e Visegrad) që është një projekt për profesionistë të filmit nga shtetet e Visegradit dhe Ballkanit. Projekti përfshin një kombimin interaktiv të punëtorive dhe ligjeratave për gazetarë, krtikë të filmit, reprezentativë nga festivalet e filmit, regjisorë dhe producentë.
DokuFest ka hapur thirrjen për aplikim për një program trajnimi për kritikë të filmit dhe po thërret shkrimtarë, kritikë, blogerë, gazetarë dhe filmëbërës me interes në kritikë të filmit të aplikojnë.

Punëtoria Common Ground do të mbahet nga 18 deri më 22 gusht, 2014. Pjesëmarrësit e përzgjedhur do të ftohen të ndjekin shfaqjet e filmave nga programi i DokuFest dhe të punojnë me tutorë të eksperiencuar dhe të vlerësuar. Programi do të prezantoj shkrimtarët e ri me praktikën e kritikës së filmit dhe të i ndihmoj ata të zhvillojnë stilin e tyre të shkrimit. Thirrja është e hapur për 10 shkrimtarë nga Ballkani dhe shtetet e Visegrad – Sllovakia, Çekia, Hungaria dhe Polonia.

Punëtoria do të zhvillohet në gjuhën angleze, kështu që pjesëmarrësit duhet të kenë njohuri të mirë të kësaj gjuhe.

Common Ground është pjesë e një iniciative më të gjërë të quajtur “The Visegrad Bridge” (Ura e Visegrad) që është një projekt për profesionistë të filmit nga shtetet e Visegradit dhe Ballkanit. Projekti përfshin një kombimin interaktiv të punëtorive dhe ligjeratave për gazetarë, krtikë të filmit, reprezentativë nga festivalet e filmit, regjisorë dhe producentë.

Projekti përfshin punëtorinë për kritikë të filmit Common Ground, takime joformale për mundësi të co-produksioneve në mes të shteteve të Visegradit dhe Ballkanit si dhe takime në mes të reprezentativëve të festivaleve nga shtetet e Visegradit për aspektet më të rëndësishme të organizimit të festivaleve të filmit. Visegrad Bridge është një iniciativë e DokuFest në partneritet me Institute of Documentary Film Czech Republic, Slovak Film Institute dhe Bialystok Cultural Centre from Poland

Më Shumë

33 vjet nga nisma për pajtimin e gjaqeve

Më 2 shkurt 1990 me nismën e Anton Çettës nisi në Kosovë aksioni atdhetar e humanitar i faljes së gjaqeve, që mori përmasa të...

Votohet rekomandimi i VV-së në Prizren për faljen e 100 eurove të tatimit në pronë

Në Kuvendin e Komunës së Prizrenit është mbajtur seanca e jashtëzakonshme e iniciuar nga Lëvizja Vetëvendosje. E në këtë seancë, me votë unanime është votuar...

Puhi

Lajmet e Fundit