Aty mori pjesë edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i cili theksoi rëndësinë e një organizimi të tillë.

Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla Schwarz tha se ky do te jete një rrugëtim i rëndësishëm për vendin.

“ Jemi këtu që të fillojmë një rrugëtim të rëndësishëm për Kosove për vitet e ardhshme për të treguar rendësin e diasporën në këtë diplomaci”, ka thënë Gërvalla.

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti vlerësoj rolin e diasporën ne diplomacinë e shtetit.

“ Është e pamundur që të tregojmë storien e vendit tone pa e përfshirë dhe diasporën tonë në shumë rrugë diaspora jonë tregojnë një rol të rëndësishëm në botën e jashtme”, ka thënë Kurti.

E zëvendësministrja e Punëve të Jashtme, Liza Gashi e cila edhe vetë është kuadër që vjen nga diaspora, tha se roli i mërgatës është i madh për zhvillimin e vendit.

“ Dua te falënderoj të gjithë ambasadoret qe janë prezent këtu dhe të cilët do të kenë mundësin që për këto ditë qëndrimi te shohin te arriturat e vendit tone”, ka thënë Gashi.

35 Ambasadoret nga vendet e ndryshme të botës do të qëndrojnë ne Kosove për disa dite.

Marketing

Ndërmarrja “3D-Fesali” në Prizren, partneri më i besueshëm për çdo projekt ndërtimi

“Eli –Edona”, mobilieria me oferta më të mira në Prizren

“Guraziu” në Prizren, me 20 vjet përvojë pune në vendosjen e dyerve, laminatit, parketit, kuzhinave dhe dhomave të fjetjes

“Adi-Plast” në Prizren, një emër i njohur në tregun e Kosovës dhe ndërkombëtar për vendosjen e dyerve dhe dritareve

Banesa në shitje nga Renelual Tahiri  

“Mat Moto” sjell motoçikleta elektrike