2.8 C
Prizren
E hënë, 30 Janar, 2023

Premton zgjidhje për emigrantët kosovarë

Kuci-hajredin5-30Shumë qytetarë të Kosovës që ia mësyjnë ilegalisht Evropës dhe që u arrestuan nga policia, kryesisht nga ajo hungareze, do të vazhdojnë të qëndrojnë në këto kampe edhe për një kohë.

Kushtet, në të cilat po jetojnë ata prej muajsh janë jashtëzakonisht të rënda dhe emigrantët kosovarë ballafaqohen me jetë të vështirë, transmeton KTV.

Ata janë të mbyllur, kanë liri lëvizjeje të kufizuar, ushqim të pamjaftueshëm dhe ankohen për trajtimin që u bëhet. Por ka edhe të atillë që do të ishin të gatshëm që menjëherë të ktheheshin në Kosovë, por këtë nuk e kanë të lehtë, ngaqë duhet paraprakisht të vuajnë disa javë, apo edhe muaj në burgim.

Qeveria e Kosovës ende nuk ka arritur që të bëjë një zgjidhje për kthimin e tyre, por zëvendëskryeministri, Hajredin Kuçi, ka premtuar se do të gjejë një zgjidhje për ta.

Edhe në Ambasadën e Kosovës në Budapest thonë se që nga fillimi janë marrë intensivisht me këtë problem, por, sipas tyre, tash po punohet intensivisht që kosovarët të kthehen sa më shpejt në shtëpitë e tyre.

Më Shumë

300 policë nën hetim nga prokuroria në Shqipëri

Bilanci i vitit 2022 i Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore dëshmoi se Policia e Shqipërisë vijon të ketë probleme. Punonjës të caktuar shpesh janë konstatuar në...

ATK-ja krijon mundësinë e pagesës me këste për obligimet tatimore

Pas dyfishimit të tatimit të pronave, Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), ka bërë të ditur se ata që kanë vështirësi për t’i paguar obligimet...

Lajmet e Fundit