8.8 C
Prizren
E shtunë, 26 Nëntor, 2022

Prizreni, kryeqyteti kosovar i Frankofonisë

Këtë javë janë hapur “Java e Frankofonisë” organizuar nga Ambasada Franceze në bashkëpunim me ambasadorët e shteteve frankofone.

Asociation “Loyola–Gymnasium” shpall konkurs për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2022- 2023

Valon Ibraj, atashe për kulturë në Ambasadën franceze në Kosovë, tha se “Java e Frankofonisë” në Kosovë, mbahet për 22 vite më radhë, ndërsa këtë vit sjellë shumë risi.

“Kryeqendra për këtë vit e frankofonisë është Prizreni. Edicioni i 22-të i kësaj ngjarje do të sjell një program të pasur kulturor artistik që përfshin aktivitete të shumta në fushën e artit, kulturës, sportit, trashëgimisë, inxhinierisë, njohurive mbi BE-në, dhe tema të tjera mbi aktualitetin”, tha ai  në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij aktivitetet e frankofonisë nuk janë vetëm për ata që flasin frëngjisht. “Kemi aktivitete me laramani dhe diversitet kulturor dhe për këtë ky aktivitet është për të gjithë. “Java e Frankofonisë” për çdo vit do të ndryshoj qytetin ku organizohet ky aktivitet frankofon”, theksoi ai.

Ndryshe edicioni i 22-të, “Java e Frankofonisë është quajtur“ATMOSPHÈRES “ ka filluar më 13 dhe përfundon më 20 mars 2022.

Më Shumë

Shiu dhe erërat e fuqishme në Malishevë vështirësojnë qarkullimin

Erërat e fuqishme që kanë mbretëruar natën e mbrëmshme në Kosovë, bashkë me shiun e pandërprerë kanë bërë që në rrugën “Hamdi Berisha” në...

Ja kur iu dalin studentëve shtesat e qeverisë prej 100 euro

Ekzekutimi i shtesave nga 100 euro për grupin e parë të studentëve aplikues pritet të ndodhë brenda këtij muaji. Ani se nuk është bërë i...

Lajmet e Fundit