8.8 C
Prizren
E mërkurë, 1 Shkurt, 2023

Xhamia e Bubavecit po bëhet edhe me muze (VIDEO)

Në Bubavec të Malishevës ka filluar  ndërtimi i Muzeut Kombëtar për Pajtimin e Gjaqeve dhe renovimi i Xhamisë së Pajtimit të Gjaqeve.

Kjo xhami për 31 vite ka shërbyer në rregullimin e marrëdhënieve ndërfisnore.

Pranë saj po ndërtohet një muze i cili është i pari në vend i këtij lloji dhe aty do të ruhen histori e fakte që kanë të bëjnë me pajtimin e xhaqeve.

Restaurimi i xhami dhe ndërtimi i  muzeut pritet të përfundojnë në prill të vitit të ardhshëm.

Kronikë e zgjeruar nga Arjeta Sinani.

Më Shumë

50 mijë kosovarë në pritje të pasaportës

Mbi 50 mijë qytetarë kanë aplikuar për t’u pajisur me pasaportë, që nga fundi i shtatorit e deri më tash.Ata nuk kanë arritur të...

Pranvera e vështirë

Qazim Thaçi Katër  dekadat e  fundit Kosovën e kanë përcjellë me  ritme të ndryshme  dhe etapa zhvillimore me plotë krajata, dhembje e histori  të dhembshme,...

Lajmet e Fundit