16.8 C
Prizren
E shtunë, 30 Shtator, 2023

Kosova, çerdha e korrupsionit

Parat ne xhepTë mëdhenjtë më nuk e kanë monopolin e korrupsionit. Atë e kanë instaluar në të gjitha strukturat shoqërore. Madje, edhe në universitete, aty ku do të duhet të “predikohej” e kundërta.

Gjatë kësaj kohe Agjencia Kundër korrupsionit ka trajtuar qindra raste të korrupsionit,

Janë ngritur aktakuza dhje janë mbajtur gjykime si rezultat i punës së AKK’së.

Hasan Preteni, udhëheqës i kësaj agjencia ka mësuar thuajse të gjitha mënyrat e korrupsionit. Më së shumti sipas tij zhvillohet në tenderët publik.

“Mënyra më e shpeshtë e paraqitjes së korrupsionit është në fushat e prokurimit publik, mosrespektimi i procedurave dhe anashkalimi i plotë i tyre”, ka thënë Preteni për Kohën Ditore.

Kosova as këtë vit nuk ka zënë vend të kënaqshëm në indeksin e perceptimit të korrupsionit të organizatës Transparency International për vitin 2013.

Këtë vit vendi ynë renditen në venin e 111 të grupit të shteteve më të korruptuara.

Pronari i Golden Eagle kërkon të themelohet fondi për Policinë e Kosovës: Do të ndaj 30 mijë euro

Pronari i kompanisë Golden Eagle, Shaqir Palushi ka kërkuar që të themelohet urgjent Fondacioni për Policinë e Kosovës. Palushi ka njoftuar përmes Facebookut se për...

Rrënjët çame të Mitrush Kutelit

Autor: Enver Kushi Duke botuar këtë letër, pas 32 vitesh, i bëjmë homazh emrit dhe veprës së madhe të prozatorit – shkollë të prozës shqipe,...

Lajmet e Fundit