17.8 C
Prizren
E hënë, 27 Maj, 2024

Edhe 17 biznese të reja të mbështetura nga komuna e Prizrenit dhe Preda Plus, me mbështetjen e ASB-së

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, ka bërë me dije se kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi me përfaqësuesit e projektit “Integra – Nxitja e ri integrimit të qëndrueshëm lokal të grave dhe të rinjve të kthyer dhe njerëzve të cenueshëm lokalë në Kosovë”, i përfaqësuar nga Fondacioni për Zhvillim të Qëndrueshëm Ekonomik – PREDA Plus Kosovë dhe WEntrepreneur si dhe me mbështetjen e Arbeiter Samariter Bund – ASB.

 

“Integra synon integrimin social dhe ekonomik në vendin e origjinës së të kthyerve si dhe grupeve në rrezik, që do të kenë një perspektivë për të qëndruar, përmes ngritjes së kapaciteteve, punësimit dhe vetëpunësimit, që do t’u mundësojë atyre të gjenerojnë të ardhura për familjet e tyre dhe ta ndërtojnë jetën e tyre në Kosovë. Me këtë rast po mbështetet themelimi i 17 bizneseve fillestare nga Komuna e Prizrenit që promovojnë ide krijuese, të cilat do të jenë biznese të sapo regjistruara që kanë ide krijuese për produkte dhe shërbime, të cilat aktualisht janë të kufizuara ose inekzistente në tregjet lokale”, ka thënë Totaj.

Marketing

Ndërmarrja “3D-Fesali” në Prizren, partneri më i besueshëm për çdo projekt ndërtimi

“Eli –Edona”, mobilieria me oferta më të mira në Prizren

“Guraziu” në Prizren, me 20 vjet përvojë pune në vendosjen e dyerve, laminatit, parketit, kuzhinave dhe dhomave të fjetjes

“Adi-Plast” në Prizren, një emër i njohur në tregun e Kosovës dhe ndërkombëtar për vendosjen e dyerve dhe dritareve

Banesa në shitje nga Renelual Tahiri  

“Mat Moto” sjell motoçikleta elektrike

Më Shumë

Në manifestimin ‘Stinët Poetike’ në Prizren, prezantohet poeti Hazir Luta

Shoqata për Kulturë dhe Art 'Fidani' në Prizren ka organizuar manifestimin letrar 'Stinët Poetike', duke sjellë në vëmendje krijimtarinë e shquar të poetit nga...

Nënkryetari Kujtim Gashi shpreh lavdinë për heroizmin e dëshmorit të parë të Prizrenit, Përparim Thaçi

Nënkryetari i Komunës së Prizrenit, Kujtim Gashi, i shoqëruar nga familjarët e dëshmorëve dhe bashkëqytetarët, bën homazh në varrezat e dëshmorëve në Landovicë në...

Lajmet e Fundit