Mbi tre vjet më parë u vu gurthemeli i çerdhes publike në lagjen ” Bajram Curri” në Prizren. Por deri më tani ky institucion parashkollor nuk u funksionalizua, pasi e përcollën një sërë sfidash. Siç shprehet drejtori i këtij institucioni, Driton Susuri për më shumë se dy vite asgjë nuk u prek në këtë institucion.

“Çerdhja e lagjes “Bajram Curri” ka mbi 2 mijë metra katror vetëm objekti, ndërsa hapësira e oborrit është rreth 7 mijë metra katror ku pritet së shpejti të rregullohet edhe këndi i lojërave”, tha ai.

Ai ka thënë se çerdhja do të hapë dyert për të vegjlit e Prizrenit më 3 qershor , ndërsa interesimi për regjistrimin e fëmijëve ka qenë i madh.

Sipas tij, për shkak të adaptimit të fëmijëve dhe sigurimit të ushqimit,  këtë verë deri në shtator do të punohet me orar të shkurtër.

Kurse, prindërit janë ata që e kanë pritur me padurim hapjen e institucionit shkollor në këtë lagje.

Stafi edukativo arsimorë është kompletuar nga DKA në Prizren , ndërsa ky është institucioni i dytë publik  parashkollorë në komunën e Prizrenit, me kapacitet mbi 200 fëmijë dhe është investim i përbashkët i ministrisë së arsimit dhe komunës së Prizrenit./rtk/

Marketing

“Eli –Edona”, mobilieria me oferta më të mira në Prizren

“Guraziu” në Prizren, me 20 vjet përvojë pune në vendosjen e dyerve, laminatit, parketit, kuzhinave dhe dhomave të fjetjes

“Adi-Plast” në Prizren, një emër i njohur në tregun e Kosovës dhe ndërkombëtar për vendosjen e dyerve dhe dritareve

Kompleksi ‘Newco Elan’ ofron banesa të ëndrrave tuaja në zemër të Prizrenit

Banesa në shitje nga Renelual Tahiri